Background Image
BREZPLAČNA DOSTAVA

ob nakupu nad 30 €

1. Kateri velikost, volument difuzorja je primeren za moj prostor?

Difuzorje izbiramo glede na velikost in vrsto sobe;

 • – za velike površine, kot so sobe za goste, odprte površine ali sobe s stalnim prometom so najbolj primerni velikosti 500 ml.
 • – srednje prostore (25 m2), kot so dnevne sobe, spalnice in pisarne, priporočamo uporabo prostornine 200 ml.
 • – majhne – srednje površine, kot so kopalnice, majhne pisarne, kabineti in shrambe, so najprimernejše 120 ml ali 50 ml prostornine.
2. Dišava je premočna/šibka?

Intenzivnost dišave lahko seveda prilagodimo željam, če niste ljubitelj močnih dišav, a imate radi vonj, lahko zmanjšate število trstičnih palčk. Včasih (odvisno od kupljenega difuzorja) cvetne palčke delujejo kot trstični difuzor, s čimer se zmanjša potreba po namestitvi vseh palčk hkrati.

Če ste oseba, ki ima rada prostore z močnimi vonjavami, lahko postavite več palic, jih pogosteje obrnete ali postavite več kot en difuzor v prostor.

Zelo pomembno je, da tudi upoštevamo moč in lastnosti samega vonja, nekateri od njih so naravno močni, kot so večinoma cvetlični, nekateri vonji pa so bolj mehki in lahki. Lahko si ogledate posamezne lastnosti dišav tako, da jih preverite v naši spletni trgovini, v fizični prodaji pri naših partnerjih ali nas kadar koli kontaktirate.

3. Tekočina za difuzor ni zdržala dovolj dolgo!

Nikakor ne moremo 100-odstotno oceniti, kako dolgo bi difuzor lahko zdržal, vendar obstajajo okolja, ki veljajo za uravnotežena, tista, kjer lahko podamo oceno.

V povprečju in v uravnoteženem okolju naj bi difuzorji trajali:

 • 120 ml: 1-2 meseca
 • 200 ml: 2-3 mesece
 • 500 ml: 4-6 mesecev

 

Na difuzorje vpliva veliko dejavnikov, ki lahko podaljšajo ali skrajšajo življenjsko dobo difuzorja, tukaj jih je nekaj predstavljenih:

-Namestitev: ali je difuzor nameščen v prostoru, blizu vrat, oken, nad grelcem ali pod klimatsko napravo.

-Tip sobe: Odprti prostori hitreje porabljajo difuzor in močno vplivajo na trajanje le-tega, zaprti prostori seveda ravno nasprotno, pomagajo podaljšati življenjsko dobo difuzorja, prav tako pomagajo napolniti prostor z močnejšo dišavo tako jo v takšnih prostorih še  bolj občutimo.

-Temperatura: vroča in topla temperatura prostora vpliva na večje izparevanje in porabo dišave, prav tako poveča intenzivnost vonja. Normalne temperature prostorov veljajo za idealne.

-Gibanje v prostoru: na primer, če je difuzor nameščen na območju, kot je vhod, bo gibanje zraka, ki ga povzročajo ljudje, ko gredo mimo vplivalo na širjenje dišav, ter večjo izparevanje oz. porabo tekočine v difuzorju.

 

-Zaprti/odprti prostori: Zaprti prostori, ki se ne uporabljajo tako pogosto, pomagajo ohraniti in podaljšati difuzor, hkrati pa koncentrirajo vonj in ga naredijo bolj opaznega. Nasprotno pa odprti prostori zahtevajo, da trstične palčke porabijo več tekočine. V odprtih prostorih je prisotnost dišave manjša, zato razmislite o dodajanju več kot enega difuzorja v prostor oz. dodajanju več palčk v sam difuzor.

4. Navajanje na dišavo

Zgodi se, da nekaj dni ali tednov kasneje v prostoru ne opazite ali vonjate dišave, kot ste jo nekoč. Razlog za to je, da se hitro prilagodimo vonju, kadar koli vdihnemo kakršen koli vonj, se to sporoči našim možganom, da ugotovijo ali je treba biti na to previden.

Naši možgani običajno pazijo na nevarnost in poskušajo prepoznati nove vonje, zvoke itd.

Znan vonj, ki ne predstavlja nevarnosti, verjetno ne bo sprožil nobenih signalov vašim možganom. To je lahko eden od ključnih razlogov, zakaj ne morete vonjati svojega parfuma.

5. Uporaba cvetja in dodatkov

Nekateri difuzorji vsebujejo rože in dodatke, z njimi ravnate tako:

 Beli cvetovi (izdaja 200 ml): To so sintetične vrtnice, njihov namen je, da vašemu difuzorju dodajo lep pridih in delujejo tudi kot trstična palčka, ki pomaga še bolj širiti dišavo. Po nekaj mesecih se bo njihova barva začela spreminjati in cvetni listi bi lahko odpadli ali se začeli trgati, to je normalno in kaže na potrebo po zamenjavi.

Pravo konzervirano cvetje: Konzervirano cvetje je naravno cvetje, ki ga na vrhuncu lepote ročno poberemo in razrežemo, nato pa ga dostavimo v nadaljnje sortiranje, razvrščanje in končno obdelavo. Ta postopek ohranjanja omogoča, da cvetovi dolgo časa ohranijo svojo lepoto, mehak in nežen videz. Ne vplivajo na same dišave, služijo le lepšemu izgledu.

Steklena epruvetka: Vključen v 200-ml embalažo difuzorja s konzerviranim cvetjem. V epruvetko vstavimo konzervirane cvetove, da preprečimo obarvanje tekočine s cvetovi, ter se tudi tako izognemo kakršnim koli vplivom na samo tekočino.

Sintetično cvetje in stebla: Z lepim izgledom dodajajo čudovit pridih vašemu prostoru in difuzorjem, nekatera cvetna stebla pa so narejena iz vlaken, ki pomagajo tudi pri distribuciji dišave, delujejo kot trstične palčke.

5. Varnost in splošne informacije

VARNOST – Naše dišave ne vsebujejo trikloroetilena, didecildimetilamonijevega klorida, toluena, ksilena in stirena ter so v skladu s standardi in predpisi IFRA

 

Izogibajte se zaužitju tekočine, hranite je izven dosega otrok, postavite jo proč od kakršnega koli vira plamena ali neposredne toplote ter se izogibajte razlitju po tkaninah ali pohištvu.

Nekatere naše izdelke lahko kupite tudi v fizičnih prodajalnah, kjer lahko tudi preizkusite vse naše vonje.

Trenutno smo z izdelki prisotni: 

 • Salon Moje sanje; Kozmetične storitve, masaže in pedikura, Celje
 • Cvetličarna Veking (Teharje), Celje
 • Frizerski in lepotni salon Lepa si, Domžale
 • Studio lepote in dobrega počutja, Zaloška 145, Ljubljana 
 • Lancee studio, lepotni studio, Maribor 
 • Frizerski salon KELEMEN & Dermoestetika Visage, Ptuj
 • Rimske terme, Rimske Toplice
 • Frizerski in kozmetični studio Mihaela, Slov. Konjicah
 • Oplast (trgovina in črpalka), Tepanje 
 •  

Dobrodošli pri Cocodorju.

Postani del naše skupnosti, kjer boste vedno prvi obveščeni o novostih, ugodnostih in posebnih popustih.

Ob prijavi ti podarimo kupon za 10% popust.

Pridruži se nam.

Hvala za vašo prijavo.

Uspešno ste se prijavili na prejemanje novičk. Izkoristite kodo za 10% popust DOBRODOSLI.

Veselo nakupovanje.

[]