Background Image
BREZPLAČNA DOSTAVA

ob nakupu nad 30 €

dr. Vida Lapornik

8 navdihujočih žensk: Spoznaj dr. Vido Lapornik

Dr. Vido Lapornik ste lahko že spoznali v našem prvem intervjuju, kjer nam je vse razložila glede dišav, na podlagi česa izbiramo vonjave in zakaj določene najljubše spomine povezujemo z vonji. Sicer je simpatična doktorica znanosti tudi mamica 3 sončkom in izjemen navdih, glede tega, da tudi za ženske ni ovir v znanosti. 😉 A hkrati zelo realna glede tega, da je kdaj seveda težko ali naporno, navdih pa sama poišče v podpori prijateljic in majhnih stvareh.  Spoznajte navdihujočo dr. Vido Lapornik.

  • Prosim, če se lahko na kratko predstaviš. 

Moje ime je Vida Lapornik. Po izobrazbi sem doktorica znanosti s področja kemijskega inženirstva in delam kot specialist za zakonodajo surovin v globalnem podjetju, ki se ukvarja s proizvodnjo prehranskih arom. Ko nisem v službi sem v prvi vrsti gospodinja in mama dvema energije polnima malčkoma in vedoželjnemu osnovnošolcu. Svoj prosti čas najpogosteje in najrajši izkoristim za klepet ob kavi s prijateljicami ali za kratko razvajanje v kozmetičnem salonu.

  •  Kje črpaš navdih v vsakdanjiku? Kaj ali kdo te navdihuje? 

Moj vsakdanjik je običajno precej zaseden. Poleg službe, domačih aktivnosti in vseh otroških dejavnosti je zelo težko najti čas za navdih. Običajno ga iščem v majhnih stvareh, ki se dogajajo tekom dneva ali tedna. Mogoče je to le dan, ko so otroci zelo dobro razpoloženi in imaš upanje, da bodo prihodnji dnevi ravno takšni ali  umirjen večer, ki ga preživiva skupaj z možem pa čeprav ob gledanju filma po televiziji. Velik navdih in spodbudo mi predstavljajo prijateljice/mamice, ki se soočajo s podobnim vsakdanjikom in skupaj iščemo svetlo prihodnost zase in za svoje otroke!

  • Kakšen nasvet bi dala mlajši sebi (ali mlajšim generacijam)?

Zame je najbolj pomembno, da sem srečna v tem trenutku in da se ne oziram nazaj ter premlevam, kako se je moje življenje odvijalo do sedaj. Zelo pomembno je, da sebe in svojega življenja ne primerjamo z ljudmi, ki nas obkrožajo, kajti na takšen način ne bomo nikoli zares zadovoljni sami s sabo. Nasvet, ki bi ga sedaj delila z mlajšimi generacijami je, da morajo vztrajati in slediti svojim ciljem in željam, a hkrati živeti v trenutku ter ne zgolj čakati na svetlo prihodnost.

  • Ženske smo vedno druga drugi največji kritik – kako spodbujati ženske ob sebi? Kaj najprej opaziš/pohvališ pri sebi ali drugi ženski? 

Ženske smo res posebna vrsta, ki zelo enostavno deli kritike/mnenja malce težje pa jih sprejema. Moje pravilo je, da je osebna distanca zelo pomembna predvsem dokler osebe ne poznaš dovolj dobro. Jaz najbrž najprej opazim/pohvalim nova oblačila ali frizuro (v bistvo mora biti precej očitna sprememba, ker nisem ravno dobra v opažanju detajlov 🙂 ).

  • Katera dišava te navdihuje in najljubši vonj ali spomin iz otroštva? 

Iz vašega nabora dišav ima pri meni očitno prednost dišava Črna češnja. Ne znam opisati, s čim jo povezujem, ampak kadarkoli jo zavonjam (in jo že nekaj časa uporabljam) je moja misel: “O, kako to lepo diši!!” Tega vonja se ne morem naveličati in zame osebno je trenutno – Top of the top!! 🙂

Prijetni vonji iz otroštva me ponesejo v kuhinjo k moji stari mami. V njeni kuhinji je običajno dišalo po sveže kuhanem mleku ali sveže pečenem kruhu iz krušne peči, ta povezava vonja in spomina me vrne v čas ko sem bila še mala punčka brez skrbi in vsakdanjega stresa.

Fotografije so izpod rok Iskrivi Pogledi.

Dobrodošli pri Cocodorju.

Postani del naše skupnosti, kjer boste vedno prvi obveščeni o novostih, ugodnostih in posebnih popustih.

Ob prijavi ti podarimo kupon za 10% popust.

Pridruži se nam.

Hvala za vašo prijavo.

Uspešno ste se prijavili na prejemanje novičk. Izkoristite kodo za 10% popust DOBRODOSLI.

Veselo nakupovanje.

[]