Background Image
BREZPLAČNA DOSTAVA

ob nakupu nad 30 €

Metka Javornik

8 navdihujočih žensk: Spoznaj Metko Javornik

Za vsako uspešno zgodbo običajno stoji ženska, ki jo podpira z vsem svojim bitjem in ponavadi ostaja skromna v vseh svojih uspehih in željah. Tudi pri Cocodorju je tako, zato vam tokrat predstavljamo Metko, ki je glavna pobudnica in duša znamke. Že pred nekaj časa se je Metka odločila stopiti korak bližje sebi in stopila na svojo samostojno poslovno pot, z namenom izpolniti svoje poslanstvo in širši javnosti predstaviti Cocodor – nekaj, v kar verjame z vsem srcem in nosom. 😉 Verjamemo, da bo morda navdihnila tudi vas, da si boste drznili narediti kak korak več proti sebi in svojim sanjam – spoznajte Metko Javornik. 

  • Prosim, če se lahko na kratko predstaviš. 

V prvi vrsti sem mamica, ki podpira doma vsaj tri od štirih stebrov hiše. Istočasno pa poskušam izpolnjevati svoje poslanstvo in podpirati oz sodelovati pri vodenju podjetja. Tako sem večinoma tudi desna roka mojemu partnerju na večini področij, čeprav je moja osnovna izobrazba s področja računovodstva. Sicer pa bi se opisala, da sem ženska z »malo manj« tipičnimi lastnostmi ženske, saj obožujem adrenalin in hitrost. Dodaten zagon pa mi ponavadi dajo izzivi, kjer »večina« podvomi v moje sposobnosti reševanja. Takšni izzivi so še toliko boljši. 🙂

  • Kje črpaš navdih v vsakdanjiku? Kaj ali kdo te navdihuje?

Pred parimi leti sem se spoprijela z boleznima, ki sta pustili pečat na meni in me bosta do konca življenja tudi spremljali. Od takrat še posebej cenim svoje zdravje, zdravje mojih otrok in bližnjih. Zdravje je temelj, da lahko živiš, delaš in funkicioniraš brez težav. Šele določene izkušnje človeka pripeljejo do tega, da se prične tega zavedati, kakšen privilegij je to in podobno je bilo tudi pri meni. Moj navdih sta moja zdrava in srečna otroka, ki jima polepša dan že ena sama sladkarija. Sama poskušam na življenje gledati skozi njune oči – malenkosti so tiste, ki naredijo dan lepši, boljši.

Vsekakor pa vedno, ko potrebujem hitro dozo navdiha, povonjam svojo najljubšo dišavo. 😉 

  • Kakšen nasvet bi dala mlajši sebi (ali mlajšim generacijam)?

Bodi to kar si. Ne se prilagajati in ugajati drugim z razlogom, da zadovoljiš njihova pričakovanja. Delaj na tem, da si srečna v prvi vrsti ti sama. Vse ostalo potem pride zraven. 

  • Ženske smo vedno druga drugi največji kritik – kako spodbujati ženske ob sebi? Kaj najprej opaziš/pohvališ pri sebi ali drugi ženski?

Svoj čas sem tudi sama znala najprej opaziti slabo, šele nato dobro. Ta pogled sem spremenila šele skupaj s partnerjem. In pa seveda z leti in več izkušnjami. 😉 Nobena ženska ni popolna, vsaka ima dobre in tudi manj dobre lastnosti. Večina žensk je ponavadi nezadovoljnih – ali je kakšen kg preveč, ali dneve, ko še lasje ne sodelujejo, podočnjake namesto torbic in neprijetno počutje ob menstruaciji… Takrat se vedno ustavim in si rečem – poglej iz drugačnega zornega kota in najdi tisto, kar ti je všeč. Ker vedno se tudi najde! In ko tako začneš razmišljati, postane tudi svet in ljudje v njem lepši. In pa lažji. 🙂 Sama pri ženski vedno najprej opazim urejenost in energijo, ki jo oddaja. Sem mnenja, da šele pozitivna energija naredi žensko posebno in unikatno ter hkrati nepremagljivo.  

  • Katera dišava te navdihuje? 

Vedno znova me najbolj navduši difuzor beli cvet. Ker se mi zdi resnično nekaj posebnega – je mešanica elegance in neke preprostosti v enem.  

  • In kateri je tvoj najljubši vonj ali spomin iz otroštva?

Meni še vedno najljubši vonj je vonj po opranem svežem perilu. Ta vonj izvira iz otroštva, ko je babica obešala perilo in se je ta vonj po opranem perilu razširil po celotni hiši. 

Dobrodošli pri Cocodorju.

Postani del naše skupnosti, kjer boste vedno prvi obveščeni o novostih, ugodnostih in posebnih popustih.

Ob prijavi ti podarimo kupon za 10% popust.

Pridruži se nam.

Hvala za vašo prijavo.

Uspešno ste se prijavili na prejemanje novičk. Izkoristite kodo za 10% popust DOBRODOSLI.

Veselo nakupovanje.

[]