Background Image
BREZPLAČNA DOSTAVA

ob nakupu nad 30 €

navdihujoče ženske VDC

Navdihujoče ženske: Spoznaj ženski del kolektiva VDC Šentjur (enota Slovenske Konjice)

Varstveno delovni center Šentjur (enota Slovenske Konjice) poznamo že vsi po njihovih marljivih varovancih, ki v okviru lesne delavnice izdelujejo prečudovite lesene srčke, ki jih lahko kupite tudi v naši spletni trgovini. Sicer pa skupaj z njimi v VDC Slovenske Konjice diha in ustvarja kar nekaj izjemnih žensk, ki kar brstijo od življenjske energije, idej in ljubezni in potrpežljivosti. In prav one se vsakodnevno skupaj s svojimi sodelavci posvečajo podpori in pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo. In so pravi navdih vsem nam, zato smo vam jih tudi želeli predstaviti. Spoznajte Tanjo, Minko, Jelko, Violeto, Uršo in Ano. 

Prosim, če se lahko na kratko predstavite. 

Smo Tanja, Minka, Jelka, Violeta, Urša in Ana, ponosne ženske, mamice in nekatere tudi že babice. 🙂 Sicer pa prijateljice in sodelavke v Varstveno delovnem centru Slovenske Konjice, vedno dobre volje in pripravljene na nove (in vsakdanje) izzive. 

Kje črpate navdih v vsakdanjiku? Kaj ali kdo vas navdihuje?

Vsakodnevno nas navdihuje želja po ustvarjanju in zaposlitev z našimi uporabniki. Veliko časa  preživimo v naravi, s pozitivnimi ljudmi, ki nam dajejo občutek lastne vrednosti. Ana večino navdihov najde na sprehodu s psom po Konjiški gori, Violeta v občudovanju oldtajmerejev, Jelka obožuje sončne zahode, Minka navdih črpa v petju, Urša peče odlične sladice in Tanja rada slika z barvami.

Kakšen nasvet bi dale mlajši sebi (ali mlajšim generacijam)?

Morda bi to najbolje opisala zgodba o sivem in belem volku. Kot pravi dedek v zgodbi, vsak od nas nosi v sebi dva volkova. Beli volk je dobrodušen in nikomur ne škodi, bojevit je le, kadar se bori za dobro stvar. Sivi volk pa je poln jeze, z vsakim se stepe tudi brez razloga. Kljub vsej jezi je nemočen, ker ne more ničesar spremeniti. 

Vsak pri sebi nosi odločitev, katerega volka v sebi bo hranil. Druge lahko spodbujaš s svojo notranjo naravnostjo k sočutju, pozitivni energiji, sprejemanju različnosti in odprtostjo.

Ženske smo vedno druga drugi največji kritik – kako spodbujati ženske ob sebi? 

Za nas so vedno  na prvem mestu ljudje potrebni pomoči, družina in prijatelji. Želimo si, da bi se tudi me večkrat postavile na prvo mesto  in razmišljale le o sebi.« Ampak za to bo še čas«, so nas učili celo mladost in življenje običajno starejši ljudje. 🙂 Zato bi me mlajšim generacijam svetovale naj večkrat mislijo na sebe skozi celo življenje in se kdaj brez slabe vesti pustijo tudi malo razvajati.

Kaj najprej opazite/pohvalite pri sebi ali drugih ženskah?

Četudi bi bili obleka, make-up in frizura še tako dovršeni, brez pozitivne energije in dobre volje na nas ne pustijo pozitivnega vtisa. 🙂

Katera dišava vas navdihuje? 

Naše življenje je igrivo, prepojeno s cvetličnimi vonji in odeto v paleto toplih barv. Vsak vonj ima nešteto okusov in vsaka barva tisoč odtenkov. Takšne smo tudi me v vsakdanjem življenju, rade se imamo in se spoštujemo. 

In kateri je tvoj najljubši vonj ali spomin iz otroštva?

Minka: moj najljubši vonj izhaja iz otroštva in je še danes zelo živ. Spomnim se sorodnice, ki je imela neko posebno sivkino milo iz Avstrije, ki je zelo dišalo. In tako sem ji na obiskih vedno pomagala opravljati vsa “umazana” dela, zato da sem si potem lahko tudi jaz umivala roke z njenim milom. 🙂 In vonj po sivki mi še vedno pričara spomin na tiste čase. 

Ana: vonj po sveže “podrtem” ali posekanem lesu me še vedno popolnoma prevzame in je moj najljubši vonj iz otroštva, saj me vedno spomni na pomlad. 

Tanja: iz otroštva mi je ostal v spominu vonj borovcev in morja, zato se še danes z velikim veseljem vračam v kampe, kjer smo kot družina dopustovali. Vedno bolj pa so mi pri srcu tudi cvetlični vonji z nežnimi notami.

Jelka: iz otroštva se ne spomnim nobenega posebnega vonja. Ko pa sem bila najstnica, me je prevzel vonj parfuma Just Jasmin, ki sem si ga kupila s prvo štipendijo. 

Urša: kot otrok se spomnim vonja po sveže pokošeni travi, po suhem senu. In ta von me vedno odnese takoj nazaj v otroštvo. Zdaj pa me vedno bolj prevzema vonj toskanskih polj.

Violeta: moja sestra je uporabljala noro dober parfum Vanderbilt. Vedno sem se trudila biti v njeni bližini, da bi ga lahko čimveč vonjala in vtisnila v spomin. In nekega dne me je presenetila in mi ga kupila. 🙂

Dobrodošli pri Cocodorju.

Postani del naše skupnosti, kjer boste vedno prvi obveščeni o novostih, ugodnostih in posebnih popustih.

Ob prijavi ti podarimo kupon za 10% popust.

Pridruži se nam.

Hvala za vašo prijavo.

Uspešno ste se prijavili na prejemanje novičk. Izkoristite kodo za 10% popust DOBRODOSLI.

Veselo nakupovanje.

[]