Background Image
BREZPLAČNA DOSTAVA

ob nakupu nad 30 €

matea fak

Navdihujoče ženske: Spoznaj Mateo Korenić Fak

Včasih potrebujemo samo kakšno iskrico (kreativnosti), da v nas zaneti nekaj velikega in nam začne srce biti hitreje. 🙂  In te zagotovo lahko najdete na profilu in v imenu @mess_of_sparkles, kjer nam Matea dnevno deli svoje iskrice. Pa naj si bo to o življenju s 3 majhnimi otroci, o organizaciji doma in vsakdanjih stvari, vzbujanje notranjega arhitekta v nas z željo pa dekoriranju in preurejanju doma, ustvarjanja ali recikliranja, do vrtnarjenja in vzgajanja cvetlic. Vsekakor pa vsak november vsi nestrpno pričakujejo njene kreativne in izjemne adventne koledarje. 😉 Spoznajte Mateo Korenić Fak.  

  • Prosim, če se lahko na kratko predstaviš. 

Sem Matea, v prvi vrsti sem mamica trem živahnim punčkam in žena. Nekje deset let nazaj sem rodno Rijeko in turkizno morje, zamenjala za Slovenijo in zelene hribe. Tukaj sva si z možem ustvarila dom in družino. Sicer je trenutno moja najpomembnejša vloga, vloga mamice, ampak sem tudi rada kreativna – obožujem ustvarjanja, vrtnarjenje, cvetje in fotografijo. Uživam v spreminjanju in dekoriranju svoje hiše. Rada pa imam tudi naravo, dolge sprehode in morje. 

  • Kje črpaš navdih v vsakdanjiku? Kaj ali kdo te navdihuje?

Navdih lahko najdeš povsod, če ga le želiš videti! V jutranjem soncu, dežju, petju ptic, nasmehih otrok, fotografiji in v ljudeh. V tistih najbolj preprostih rečeh.  

Kakšen nasvet bi dala mlajši sebi (ali mlajšim generacijam)?

Mene vedno vodi načelo, da v življenju poskušam gledati in razmišljati pozitivno. In velikokrat sem se že prepričala v to, da to tudi drži. Pri nas tudi pravijo “kako zračiš tako privlačiš” ali (to kar oddajaš, to tudi privlačiš). Hkrati pa tudi takrat, ko misliš, da se ti dogajajo same slabe stvari, verjemi, da je vsaka “slaba” stvar za nekaj dobra. 

  • Ženske smo vedno druga drugi največji kritik – kako spodbujati ženske ob sebi? Kaj najprej opaziš/pohvališ pri sebi ali drugi ženski? 

Na žalost še prevečkrat opažam, da je kritiziranje njihov hobi. Sama nisem tip osebe, ki bi kar vsem delila nasvete ali pametovala, vendar mislim, da velikokrat ženske enostavno samo želimo, da nas okolica posluša. Da kadar imaš slab dan, teden ali mesec, imaš zraven sebe nekoga, ki te posluša brez komentarjev, ali iskanja rešitev, brez besed. Varen prostor, kamor se lahko zaupamo. 

A kaj opažam? Mmhm, mogoče bi še nekaj let nazaj rekla, da frizuro ali torbico, čevlje, trenutno pa predvsem in samo energijo, pogled in nasmeh. Te stvari povedo veliko več kot zunanje, površinske stvari. Tudi sama bi raje slišala, da bi mi nekdo rekel “veš, zelo dobro se počutim v tvoji družbi” kot pa “super zimsko jakno imaš.” 🙂

  • Katera dišava te navdihuje?

Obožujem vonj sivke. Vedno me popelje na obalo in n morje, a hkrati tudi na moj vrt in tople poletne večeri v njem. Pravijo tudi, da sivka divguje razpoloženje in pozitivno energijo, privlači ljubezen, pomirja in oplemeniti življenski prostor! 

  • Najljubši vonj ali spomin iz otroštva?

Ko pomislim na najljubši vonj iz otroštva, me vedno popelje na travnik sveže, ročno pokošene trave. Vse poletne počitnice sem vedno preživela na vasi in moji spomini so polni tega. To je bil čas brezskrbnosti, tek in igra z otroci v gozdu in polju. Tako zelo sem hvaležna za takšno otroštvo! 

Dobrodošli pri Cocodorju.

Postani del naše skupnosti, kjer boste vedno prvi obveščeni o novostih, ugodnostih in posebnih popustih.

Ob prijavi ti podarimo kupon za 10% popust.

Pridruži se nam.

Hvala za vašo prijavo.

Uspešno ste se prijavili na prejemanje novičk. Izkoristite kodo za 10% popust DOBRODOSLI.

Veselo nakupovanje.

[]